MENÜ
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Miért jó a citromos víz?

Miért jó a citromos víz?

wellnesscafe.hu/

A nyári forróságban kifejezetten jól esik savanykás frissítőket fogyasztani.

Tanácsos minden reggel citromos vízzel indítani a napot, hiszen rendszeres fogyasztása méregteleníti a szervezetedet. Hogy még hatékonyabb legyen, érdemes nem túl hideg, inkább langyos vizet innod, hogy szervezeted garantáltan megszabaduljon minden felhalmozódott méreganyagtól.

JÓ HATÁSSAL VAN AZ EMÉSZTŐRENDSZERRE

Ez a szuperital nem csak a székrekedés ellen hatásos, de krónikus hasmenés ellen is ajánlott a fogyasztása. De olyan kellemetlen és sokakat érintő problémára is megoldást nyújthat, mint a puffadás vagy a gyomorégés.

SEGÍT A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉBEN

A citrom magas C-vitamin tartalmának köszönhetően jelentős mennyiségű antioxidánst juttat a szervezetbe. Ennek egyik pozitív mellékhatásaként az tapasztalható, hogy a kisebb bőrhibák elhalványulnak, és az öregedés folyamata is lelassul.

FELFRISSÍT

Azért is tanácsos a korai napszakban meginnod a napi citromos víz-adagodat, ugyanis remekül élénkíti a testedet. A citromban található vitaminok és ásványi anyagok olyan extra löketet adnak, aminek hatására akár a reggeli koffeindózisodat is kihagyhatod.

ERŐSÍTI IMMUNRENDSZEREDET

Az immunrendszer védelme az egyik legfontosabb, hiszen ha meggyengül, a betegségek is könnyebben megtámadhatják szervezetedet. Ha minden nap iszol citromos vizet, olyan nagy mennyiségű C-vitamint veszel magadhoz, hogy azzal a kórokozók sem tudnak majd szembeszállni.

FRISS LEHELETET BIZTOSÍT

Aki rendszeresen fogyasztja ezt az egészséges nedűt, annak a lehelete is sokkal frissebb lesz. Ez annak köszönhető, hogy a citrom fokozza a nyáltermelődést, emiatt a száj nyálkahártyája nem szárad ki, ennek következtében pedig a kellemetlen szájszagot okozó baktériumok nem tudnak elszaporodni.

HIDRATÁL

A citromos vizet nem csak a gyümölcsben található rengeteg vitamin miatt egészséges, hanem az elfogyasztott folyadék mennyisége miatt is. Éjszaka akár fél-egy liter verejtéket is kiizzadhatsz – különösen a nyári hónapokban –, amit ilyen formában érdemes pótolnod minden nap.

JÓ HATÁSSAL VAN A LELKIÁLLAPOTRA IS

Talán elsőre furcsán hangzik, hogy testünk mellett a lelkiállapotunkra is jó hatással lehet a citromos víz, de így van. A citrom íze, illata, külleme is minden évszakban a nyarat, frissességet, jókedvet hozza magával, ami hangulatodon is sokat dobhat.