MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Mészáros Borház és Hotel Merops Mészáros

Mészáros Borház és Hotel Merops Mészáros

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Friss Irsai Olivér, rozé és Grandiózus-válogatás a Szekszárdi Szüreti Napokon.

A budapesti borünnep után pár nappal kezdődik a Szekszárdi Szüreti Napok, amelynek évek óta illusztris kiállítója a Mészáros Borház. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az idén tartogat-e meglepetést számunkra az elmúlt évben a Legszebb Birtok, a Szőlészet-Borászat kategóriában győztes vállalkozás.

Mészáros Pál tulajdonos elmondta, hogy az idei évben is találkozhattak a borkedvelők a Budai Várban az idei év friss boraival, az Irsai Olivérrel és a Zweigelt-Pinot Noirból készült rozéval. Amely, mint minden évben, Szekszárdon is slágernek számít. A frissen palackozott, alacsony alkoholtartalmú 11 fokos borokat, az Irsait és a rozé cuvée-t természetesen a szekszárdi fesztiválon is kóstolhatják az érdeklődők. Ezek a korai szüretelésű fajták – a tavalyi évtől eltekintve – ebben az évben már a megszokott időben voltak szüretelhetők. A szüreti bornapokon a standunkon a vendégek találkozhatnak a vörös és a fehér kadarkával, és természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a bikavér sem. Ezek kiegészülnek egy-két világfajtával is. Külön kiemelném csúcsborunkat: Grandiózus válogatás néven négyféle válogatás került különleges francia palackokba.

Az idei évben sem maradhatott aranyérem nélkül a borászat. Németországból, Berlinből és a Vinagoráról a Grandiózus Cuvée-vel nyertünk aranyat – mondja a borász, majd hozzá teszi: – Ehhez tartozik még, ami számomra legfontosabb, hogy a Szekszárdi Borversenyen a Bikavér és a Syrah kapta a legjobbnak járó elismerést.
A borházhoz szorosan kötődő Hotel Meropsban is történtek aprónak tűnő változások, így például a reggelizőhely kialakítása, valamint az ahhoz tartozó terasz, amelyet rendkívül megkedveltek a vendégek – említi meg Mészáros Pál. Ez a kellemes helyiség rendezvényeknek is nagyszerű helyszíne lehet. 

Mészáros Borház: Szekszárd, Kossuth Lajos u. 26. • www.meszarosborhaz.hu
Telefon: 74/318-749, 06-30/303-3383 • E-mail: info@meszivin.hu
Hotel Merops**** Mészáros: Szobafoglalás tel.: +36 74/684-940 • E-mail: recepcio@hotelmerops.hu
Étterem telefon: +36 74/684-950 • E-mail: meropsetterem@hotelmerops.hu • www.hotelmerops.hu