Tam_Bau
MENÜ
2018. február 20.
Aladár, Álmos
Mesebeli paradicsom a sivatagban

Mesebeli paradicsom a sivatagban

femcafe.hu

Létezik egy nagyon furcsa kis oázis a világ egyik legszárazabb területén. Lakói szinte paradicsomi körülmények között élnek. Hogyan lehetséges ez? A válasz: az inkák!

A sivatagi oázisok gyöngyszeme

Az oázis neve Huacachina és Icában, pontosabban Peruban található, melyet nem mások laknak, mint az inkák leszármazottai. Aham, van itt minden, ami egy XXI. századi inka oázis "metropolisztól" elvárható: hotelek, boltok, könyvtár, lakóépületek (számszerint 96), turisták özöne szerte a világból és számos program a homokdűne mászástól a homokvitorlázáson át a buggizásig.

Kapcsolódik a helyhez egy legenda is: egy csodaszép perzsa hercegnő fürdött egy, az oázis helyén lévő kis medencében. A fenséget megleste egy fiatal vadász. Mikor a hercegnő észrevette, hogy a vadász leselkedik, elmenekült, a tó helyén egy lagúna képződött, a királyi fenség lába nyomán a homokban hagyott hajtásokból pedig homokdűnék alakultak ki.

Ellentétek összhangja
A zord sivatagban fekvő nyugodt oázis. Édenkert a szárazságban. Élet a terméketlenségben. Micsoda harmonikus ellentétek! A Nemzeti Kulturális Intézet bízik abban, hogy megtudják tartani ezt a mesebeli örökséget és nem válik délibábbá egyszercsak a Huacachina oázis.