MENÜ
2021. szeptember 22.
Móric
Mennyibe kerül nálunk egy Tesla?

Mennyibe kerül nálunk egy Tesla?

hvg.hu

Első körben a hétüléses nagy autó, a hátul szárnyas ajtós, Model X árát tették közzé.

102019 tavaszától Magyarországon, gyártói forrásból is hozzá lehet jutni új Teslákhoz, mert egy cég hamarosan értékesítési és átadási pontot nyit Budapesten. Már tesztvezetésre is lehet jelentkezni, amennyiben valaki rendelkezik Model 3 rendelési számmal.

A Tesla régiós központjával üzleti kapcsolatban álló Universal Leasing Kft. nyitja az első Tesla-átadópontot Budapesten a Petőfi híd pesti hídfőjének közelében. Jó esély van arra, hogy a szalon mellett a későbbiekben szerviz is nyílik majd.

Persze az nem kérdés, hogy nem lesz olcsó mulatság a Tesla és a jelenlegi elektromos autókra adott 1,5 milliós támogatás, amely maximálisan 20 milliós autókig vehető igénybe maximum a Model 3 esetében jöhet szóba, de meglátjuk a tényleges árak, hogyan alakulnak majd. Viszont a 2,5 milliós, a családi autókra adott támogatás a jelenlegi állás szerint működhet a Tesla Model X esetében, amely 7 üléses is lehet.

Hogy mennyi is lesz itthon egy ilyen Model X, ehhez némi támpontot adott most a magyar cégtől szerzett árlistájával a Portfolio.hu. Akárhogyan is, családiautó-támogatás ide vagy oda, a legolcsóbb Model X, 7-személyes kivitelben a szállítási költségekkel együtt 43,3 millió forintba kerül, amelynek árából az állami támogatás összegét levonva is 40,8 millió forintért lesz megvásárolható a 7-személyes Model X. És ez az alapváltozat.A nagyobb teljesítményű Model X P100D (duplamotoros 680 LE-s) alapára, 7-személyes kivitelben már 57,7 millió forint, míg a több rétegű metálfény, az Onix Black keréktárcsák, és az Autopilot kiválasztása után, továbbá a szállítási és dokumentációs költségeket is hozzáadva a csúcs Model X ára 63,1 millió forintra emelkedik. Ebből az állami támogatás 2,5 milliós összegét levonva 60,6 millió forintért vásárolható meg az alaposan felextrázott, 7-üléses Model X.