Tam_Bau
MENÜ
2019. augusztus 24.
Bertalan
Melyik jégoldót vegyük meg?

Melyik jégoldót vegyük meg?

hvg.hu

A téli zimankóban jó szolgálatot tehetnek ezek a sprayk, de melyiket éri meg leginkább megvásárolni?

Aki nem garázsban tárolja az autóját, az télen gyakran szembesül azzal, hogy a hajnali órákban teljesen le vannak fagyva a kocsi ablakai. Ilyenkor gyakran előkerül a jégkaparó, de van aki a langyos vízes kezelésre, illetve a szélvédő-, illetve hátsóablakfűtésre esküszik. Az autót állóhelyzetben járó motorral melegíteni azonban nem ajánlott, sőt, akár komoly pénzbírság is járhat érte.

Alternatív és igen gyors megoldást jelent a kémiai-alapú jégoldás, vagyis a benzinkutakon és különböző áruházakban kapható, általában spray kiszerelésű jégoldószerek. A német AutoBild munkatársai ilyen alkoholtartalmú termékeket teszteltek, még pedig oly módon, hogy -20 Celsius fokos hőmérsékletű hűtőkamrában kontrollált mennyiségben autóüvegre fagyasztott jeget próbáltak meg eltávolítani a segítségükkel.

Az első helyen az átszámítva mintegy 1 900 forintba kerülő Aral jégoldó végzett. Aral benzinkutak már 2003 óta nincsenek hazánkban, ellenben a második, illetve harmadik helyen végzett termékek Magyarországon is kaphatóak. Az ezüstérmes a Sonax jégoldó lett, mely azonban igen sokba, mintegy 2 500 forintba kerül. Ár/érték arányban sokkal jobban szerepel a dobogó harmadik fokára felálló Aldi termék, hiszen alig több mint 600 forintba kerül belőle egy flakon.

A nyolc tesztelt termék közül az első ötöt kiemelten, egyet simán, az utolsó kettőt pedig csak feltételesen ajánlanak megvásárlásra.