MENÜ
2020. július 6.
Csaba
Méltatlanná vált az olimpiai járadékra

Méltatlanná vált az olimpiai járadékra

24.hu

Itt az újabb lex Borkai, ez már nem megtisztelő.

Szabó Tímea korábban azt szerette volna, ha a Magyar Olimpiai Bizottság vonja meg Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát. Most kiderült, a győri polgármester miatt a törvényt is átírná.

A Párbeszéd frakcióvezetője „Az olimpiai életjáradék erkölcstelen magatartás miatti megvonásáról” címmel olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a járadékot érdemtelenség miatt nemcsak a büntetett előéletű, próbára bocsátott sportolótól vennék el, hanem attól is, aki erkölcsileg súlyosan kifogásolható magatartást tanúst, erkölcstelen életvitelt folytat.

Szabó Tímea szerint Borkai Zsolt olimpiai bajnok, polgármester – a videók, fényképek, információk alapján – súlyosan erkölcstelen, védhetetlen életmódot folytatott. Azt írta, az olimpikonoknak különösen nagy a felelősségük abban, hogy a jövő nemzedékeknek jó példát mutassanak, de Borkai viselkedése méltatlan a többi olimpikonnal szemben is, botránya révén rájuk is rossz fény vetül.

Ezek alapján Borkai Zsolt méltatlanná vált, többek között, az olimpiai járadékra.

Borkai Zsolt nem először lett névadója egy törvényjavaslatnak. Győr polgármestere korábban olyan fontos volt a Fidesznek, hogy sajtóhírek szerint miatta enyhítettek a fegyveres testületek egykori tagjainak választási indulásáról szóló alkotmányos szabályokon. Ezt akkor megtiszteltetésnek nevezte.