MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
McDonald's méheknek

McDonald's méheknek

hvg.hu

Megnyílt a világ legkisebb "McDonald's étterme", ahova csak méheket várnak.

Ha valaki esetleg Svédországban jár, és valamiért ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy kipróbálja a legújabb McDonald'sot, annak van egy rossz hírünk: nemcsak, hogy nem fogják beengedni oda – azt ugyanis, egy igen speciális vendégkörre szabták –, de be sem fog férni az ajtón. Azt ugyanis a méhekre szabták.

A McHive nevű "épületet" a Nord DDB nevű marketingügynökség hívta életre, és minden megvan rajta, ami egyébként egy McDonald's esetében megtalálható az étteremnél: a logó, a dekoráció, minden passzol.

A belseje viszont teljesen más. Ahogy a neve is sugallja (hive=kaptár), az építmény a méhek számára készült, vagyis egy valódi kaptárról van szó. A dizájnt pedig azért kapta, mert a cég így akarta érzékeltetni, milyen fontos számára az emberiség számára létfontosságú rovarok védelme az országban.

Svédországban számos McDonald's étterem tetejént alakították át úgy, hogy azokban megélhessenek a méhek, és kaptárként funkcionáljon.

Aki szeretné esetleg megszerezni magának az egyedi kaptárat, annak rossz hírünk van: a BGR szerint nemrégiben gazdára talált egy aukción, ahol 10 ezer dollárt (kb. 2,9 millió forint) fizettek érte.