MENÜ
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Már huszonkilenc halálos áldozata van az olasz ítéletidőnek

Már huszonkilenc halálos áldozata van az olasz ítéletidőnek

index.hu

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte "drámainak" nevezte a szicíliai helyzetet.

Tizenkét ember halt meg a szicíliai Palermo térségét sújtó áradásokban, köztük egy család kilenc tagja, tájékoztattak a helyi tűzoltók. A család háza Casteldaccia faluban, egy patak partján fekszik, amely megáradt, és elöntötte az épületet. Az odaveszett családtagok között egy 1, egy 3 és egy 15 éves gyerek is van. Egy férfit pedig az autójában ülve sodort el az ár, írja az MTI.

Agrigentóban 50 családot kellett kimenekíteni, miután az Akragas folyó kilépett medréből. Egy 87 éves olasz nő és egy 62 éves német turista villámcsapásban halt meg pénteken Szardínián.

A Guardian szerint a viharos szelek és az esőzések miatt több mint 300 ezer fát csavart ki a szél az ítéletidőben, több ember halálát is a kidöntött fák okozták. Rómában két fiatal ült egy autóban, amire egy fa esett rá, egy harmadikat sétálás közben ütött agyon egy kidőlő fa.

Velencében pedig még mindig bokáig ér a víz, a Szent Márk tér és a bazilika szinte egy egy hatalmas tóvá változott. Október 30-án számoltunk be először az olasz ítéletidőről, meg hogy annyira magas a vízszint Velencében, hogy elázott Joan Miró két falikárpitja, és a Velence Maraton is vízi futóversennyé változott.