MENÜ
2019. június 24.
Iván
Már az autópályáról is kitiltják az öreg dízeleket Németországban

Már az autópályáról is kitiltják az öreg dízeleket Németországban

vezess.hu

Korábban már hasonló szabályokat hoztak Mainzban, Stuttgartban, Aachenben, Frankfurtban és Berlinben.

Sorra űzik ki a német belvárosokból a régi dízeles autókat. Két német város ezúttal messzebbre ment, a hozzájuk tartozó autópályaszakaszt sem vehetik igénybe a rossz környezetvédelmi besorolású járművek.

Miután egymás után tiltják be a német nagyvárosokban a dízelautók közlekedését, 2019 júliusától Gelsenkirchen és Essen városközpontjának bizonyos részeiben sem használhatjuk öreg dízeleinket. A döntést egy helyi bíróság mondta ki, ám Észak-Rajna-Vesztfália környezetvédelmi minisztériuma fellebbezni kíván a határozat ellen. Az ítélet ráadásul nem csak városi szakaszokra terjed ki, hanem az A40-es autópálya bizonyos szakaszaira is, amely a két város határában húzódik.

Ez utóbbi módosítás komolyabban is érintheti a munkába járó embereket, hiszen a belvárosi tiltással ellentétben nem sok lehetőségük marad kerülni például a két város között ingázóknak.

Korábban már hasonló szabályokat hoztak Mainzban, Stuttgartban, Aachenben, Frankfurtban és Berlinben, valamint a napokban csatlakozott Köln és Bonn is a dízelek szabályozásához.