Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Magyarország Legszebb Birtoka 2019

Magyarország Legszebb Birtoka 2019

magyarmezogazdasag.hu

Az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett, a díjat Szabó Viktor ügyvezető igazgató vette át.

AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 is, melynek nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Az esemény kezdetén Jakab István úr, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka díj fővédnöke videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket. A Fővédnök meggyőződése szerint minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire.

Dr. Nagy István miniszter úr, az agrártárca vezetője, Az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke kifejtette: a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát.

Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Bertrand Woirhaye úr, a főtámogató Groupama Biztosító vezérigazgatója filozófiája szerint kötelességük az ilyen jellegű események támogatása, amelyet büszkén vállalnak. A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár harmadszor indult útjára.

Prof. dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, az Év Agrárembere kitüntető díj védnöke és zsűrijének elnöke köszöntőjében elmondta: az agrárium lelke a gondos gazda, s ez a lélek bizony a birtokban ölt testet és válik alkotó erővé. Alkotásról beszél, hiszen meggyőződése, hogy a magyar agráriumban nem csupán termékek, hanem értékek születnek.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője, ötletgazdája, az Agrotrend cégcsoport vezetője zárta a köszöntők sorát és ismertette az idei díjkiírás és zsűrizésrészleteit.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj során idén is az ország minden tájáról jelöltek birtokokat a díjra hét különböző kategóriában. 21 csodálatos birtokon járt a szakmai zsűri.

A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj kategória győztesei:

• Állattenyésztő birtok kategória - Baromfi Coop Kft.

• Gyümölcstermesztő birtok kategória - BoldAgro Kft.

• Kertészet kategória - Hegede Kft.

• Családi gazdaság kategória - Mozsi Major

• Precíziós Gazdálkodás kategória - Balogh Farm Tépe Kft.

• Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória - Béke Mezőgazdasági Kft.

• Szőlészet-Borászat kategória - Szent Donát Borászat

• A közönségdíjas: BoldAgro Kft.

• Az Erste Bank különdíjasa: a Hódagro Kft.

• A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!

• A média különdíjat a Fekete Lovasfarm kapta (a média különdíjat a Magyar Mezőgazdaság Kft. is adta.)

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett, a díjat Szabó Viktor ügyvezető igazgató vette át.

Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik. Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.