Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Magyar milliárdos: az új katatörvény „önmagában rendben van”

Magyar milliárdos: az új katatörvény „önmagában rendben van”

forbes.hu

Nagy Elek, a Főtaxi tulajdonosa szerint eddig sokan használták a katázást bújtatott foglalkozásra.

 

Az rtl.hu-nak adott interjút Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, a Főtaxi és a BÁV tulajdonosa. A Forbes legújabb gazdaglistája szerint 74,7 milliárd forintos vagyonával 21. leggazdagabb magyar nem tartja teljesen rossz ötletnek a katatörvény megváltoztatását.

Szerinte „rengetegen felhasználták a bújtatott foglalkoztatásra. Így alakult ki ez a 450 ezres katás tömeg, ami tényleg értékelhetetlen.

Durván 800 ezer vállalkozót tart nyilván az országban a KSH, ennek a katások szám több, mint a fele. Ez a vicc kategóriája.”

Nagy azt mondja, a Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Parragh Lászlónak komoly felelőssége van a mostani feszültségek kialakulásában – főleg azért, mert korábban nem szorgalmazta az 50 ezer forintos adóösszeg emelését.

„…neki az elmúlt tíz évben eszébe juthatott volna, hogy a katát valorizálni kellene. Ha minden évben csak három-ötezer forintot emelünk, az már számított volna, most járna úgy 80-90 ezernél a kata havi adója, és nem lenne ekkora társadalmi feszültség.”

Később hozzátette: Parragh szerinte nem alkalmas az adózók képviseletére, és hogy a katatörvény tipikus példája annak, hogyan nem kell a vállalkozók érdekeit képviselni”.