Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Magyar étterem, ahol a vendégeknek maguknak kell főzniük

Magyar étterem, ahol a vendégeknek maguknak kell főzniük

hvg.hu

Kétmillió euróból indít franchise-láncot külföldön a Makery.

Kétmillió eurós, azaz 675 millió forintos befektetésből lép a nemzetközi piacra a Makery. A magyar étteremlánc nagy újítása az, hogy ételek helyett hozzávalókat kapnak a vendégek, így 20-25 perc alatt maguknak készíthetik el a kiválasztott ételt.

A céget az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital kockázati befektető támogatta. A pénzt a skálázhatóságot növelő informatikai rendszer fejlesztésére, nemzetközi értékesítésre és marketing felépítésére, valamint a sikeres szolgáltatás elterjesztésére költik.

Mostanra két jövőbeli franchise partnerrel már alá is írták a szerződést, így az év végéig Bécsben és Stuttgartban már várhatóan lesz Makery étterem.