MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Magyar app segít megmenteni a végtagokat

Magyar app segít megmenteni a végtagokat

24.hu

Az amputációk megelőzése érdekében jelent meg ingyenes telefonos alkalmazás egy magyar fejlesztés révén.

Az új, Végtagmentő elnevezésű applikáció célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsen elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputációt.

A Rozsos István érsebész által megvalósított alkalmazás a diabéteszben vagy érszűkületben szenvedőknek segít a szövődmények megelőzésében, a végtagvesztések elkerülésében. Ugyanakkor hiteles forrásból származó tájékoztatást nyújt az egészséges emberek számára is, elősegítve, hogy minél tovább megőrizhessék lábuk egészségét.

Napjainkban mintegy egymillió ismert cukorbeteg, ugyanennyi potenciális diabéteszes, és hozzávetőleg hárommillió vénás keringési betegségben szenvedő ember él Magyarországon. A Végtagmentő nemcsak nekik, hanem a több millió egészséges ember számára is sok hasznos, megbízható forrásból származó információval szolgál, egyebek mellett segítséget nyújt az otthon végezhető tornagyakorlatokhoz és étrendtanácsokkal is szolgál.

Az app használatát egy állapotfelmérés elvégzésével kezdhetjük meg, amelynek során egy sor kérdésre kell választ adni az egészségi állapotunkat és esetleges sebhelyünket illetően, majd a válaszok alapján kapunk egy összeállított kórlapot és diagnózist, valamint egy általános és konkrét teendőket összesítő javaslatgyűjteményt. Az Asszisztens indítása gombra kattintva elmentheti a diagnózist a kezdőképernyőre, majd aktiválhatjuk az applikáció értesítéseit is, amelyek időközönként emlékeztetni fognak a gyógyulását elősegítő feladatok elvégzésére, mint például a sebkötözésre és a rendszeres orvosi konzultációra.

Tölthető: Android; iOS