MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Magellán nyomába indultak

Magellán nyomába indultak

aquamagazin.hu

A művészi cél felhívni a nagyérdemű figyelmét a klímaváltozásra és a harmadik világháború veszélyeire.

Magellán világ körüli útjának 500. évfordulóján egy spanyol színházi társulat tengerre száll, hogy egy vitorlássá átalakított jégtörőn körbehajózza a világot.

A barcelonai La Fura dels Baus társulat világ körüli hajóútra készül egy norvég jégtörőn, egyelőre pénz és konkrét útvonal nélkül. A művészi cél felhívni a nagyérdemű figyelmét a klímaváltozásra és a harmadik világháború veszélyeire.

Az út jövő tavasszal Spanyolországból indul, Naumon nevű hajójuk fedélzetén. Az 1964-ben épített vízi jármű évek óta kiszuperálva állt a Rajnán, most viszont Santanderben van, ahol vitorlássá alakítják át.

Carlus Padrissa színházalapító és majdani kapitány szerint Magellán 1519 és 1522 közötti útja a történelem egyik legnagyobb teljesítménye volt. A 270 tengerészből három évvel később csak 18 tértek vissza. Az úttal ő most valami olyasmit szeretne megmutatni, hogy az emberiségnek újra együtt kell dolgoznia többek között a klímaváltozás megoldásán.

Padrissa szerint ezen kívül nincsenek konkrét elképzeléseik az útvonalról. Olyanok lesznek, mint Magellán, kihajóznak, de nem tudják biztosan, hogy hová jutnak vagy mit fognak találni. Ez az egész a kalandról szól – írta az index.hu.