MENÜ
2019. május 22.
Júlia, Rita
Macskakarom: a gyógyítás grálja?

Macskakarom: a gyógyítás grálja?

napidoktor.hu • hazipatika.com

A macskakarom a gyógyító módszerek egész tárházát kínálja számunkra.

 

Az újabbnál újabb vírusok felbukkanása, és a mérhetetlen gyógyszerfogyasztás miatt szervezetünk terheltebb, kiszolgáltatottabb a fertőzésekkel szemben, így a gyógynövényekkel való kezelés egyre népszerűbbé válik. Ma már a legtöbb ember tudja, hogy sokkal kevésbé kívánatos dolog kezelni egy meglévő betegséget, mint immunrendszerünket kellőképp megerősítve megelőzni azt.

Egy megerősített immunrendszer képes felvenni a harcot egy egész seregnyi betegség ellen. Teljesen természetes tehát, hogy minden olyan természetes anyag nagy érdeklődésnek örvend amely egyszerre erősíti az immunrendszert, hatásos antioxidáns és még gyulladáscsökkentőként is hat. A macskakarom bebizonyította, hogy erélyesen fel tud lépni a betegségekkel szemben, éppen ezért nevezték el tudományos körökben ,,botanikus kincs”-nek.

A macskakarom egy kúszónövény. Az Amazonas előhegységeiben és folyópartjain él, a természetes erdők aljnövényzetének része. Növekedéséhez több mint húsz évre van szükség, és akár a 30 métert is elérheti a hossza! Nevét a macska karmairól kapta, a növényt fedő tüskék ugyanis nagyon hasonlítanak rá.

Ezek a szívós, vastag karmok teszik lehetővé, hogy a növény fel tudjon kúszni a fára. Virágai kicsik, illatosak és könnyen megterméknyíthetők, zöld és kicsi kocsánylevelei először puhák, majd megkeményedve kampókká válnak. A macskakarom begyűjtésén a kéreg hántolását értjük.