MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Lista készült arról, hány kórházi ágyat kell szabaddá tenni

Lista készült arról, hány kórházi ágyat kell szabaddá tenni

24.hu

A kormány a legrosszabb forgatókönyvre készíti fel a kórházakat.

A koronavírusos betegek kórházi ellátásra felkészítendő kórházi ágyak számáról tettek közzé egy listát megyénkénti bontásban a koronavirus.gov.hu honlapon. Mint írják, a kormány a legrosszabb forgatókönyvre készíti fel a kórházakat, ezért ágyakat szabadítanak fel a kórházakban. A legtöbbet, Budapesten kívül, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kell felszabadítani, a legkevesebbet Tolna megyében.

Az április 19-ig biztosítandó 50 százalékos ágykapacitás összesen 32.900 ágyat jelent, a következő ütemben tervezett 60 százalékos ágykapacitás összesen 39.500 ágyat jelent, amelyeket koronavírusos betegek ápolására kell biztosítani szükség esetén. Ezen a héten 100 kórházi ágyból 50 ágyat kell felszabadítani a koronavírus-fertőzöttek kórházi ellátására, a következő körben 100-ból 60-at.

A tájékoztatás szerint ezt nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból és arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelő orvos illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint.