MENÜ
2019. május 21.
Konstantin
Lipo Optika: Szekszárdon új helyen,  modern szemvizsgáló eszközökkel, költözési akciókkal

Lipo Optika: Szekszárdon új helyen, modern szemvizsgáló eszközökkel, költözési akciókkal

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Karitítív munkával segít, hogy mindenkinek kitáruljon a világ.

Új helyre költözött Szekszárdon a Lipo Optika, a Széchenyi utca 55-57. szám alatt, tágas, világos, modern környezetben fogadják a vásárlókat és a szemvizsgálatra érkezőket. A költözéshez kapcsolódva különleges kedvezményekkel készülnek, mondta az üzlet tulajdonosa, LIPOKATITY ANETT optometrista látszerész mester.

– Még 2014-ben nyitottuk meg az első üzletet, látásvizsgálattal, szemüvegkészítéssel, kontaktlencse-illesztéssel, napszemüvegek forgalmazásával foglalkozunk. Ez az üzlet harmadik volt a sorban Kecel és Baja után – tette hozzá a szakember.
– Mit adott az üzlet átköltözése?
– A korábbinál jóval nagyobb, világosabb, kellemesebb környezetet alakítottunk ki. Csapatunk is kiegészült, két szemészorvos, Dr. Erdős Zsuzsanna és Dr. Csilics Gabriella, valamint három optometrista szemvizsgáló dolgozik az optikában, folyamatosan képezzük magunkat. Feladatunk, hogy a szemvizsgálatok elvégzése során az egyéb szemészeti betegségeket felismerjük, különösen veszélyeztetettek a magas vérnyomásban szenvedők, vagy a cukorbetegek. Ehhez a legmodernebb eszközöket vásároltuk meg, így eszközparkunk bővült látótér vizsgálóval, úgynevezett fundus kamerával, ezenkívül polateszttel, mely a rejtett kancsalság felismerésében és kezelésében kulcsfontosságú. A látásvizsgálatok térítésmentesek, amennyiben azt követően szemüveget készítünk. Időpont foglalás online és telefonon is lehetséges.


– Az optika eladóterét a kiállított rengeteg szemüvegkeret díszíti.
– Közel 1200 darabos készletünk van az üzletben, ami szükség szerint kiegészíthető a többi üzlet választékával. Megtalálhatók minőségi, de olcsó keretek éppúgy, mint márkás exkluzív keretek. Megvásárolhatók nálunk Retro, Gucci, Police, Polaroid, Oakley, Ray Ban keretek és napszemüvegek, hogy csak néhány márkát említsek, és természetesen dioptriás napszemüvegeket is készítünk igény szerint. Külön is kiemelném, hogy a költözés miatt különleges kedvezményekkel készülünk, mint például a multifokális lencsékre adott 50% engedmény.
– Nagyon fiatal és elkötelezett a hivatása iránt. Miért választotta?
– Nagyon érdekelt ez a szakma, és idővel meg is szerettem. Látszerész, optometrista és kontaktológus, valamint látszerész mester címet szereztem. Az elérhető legmagasabb szakmai képesítésekkel a gyakorlat is meghatározó, nyolc év munka után vágtam bele a vállalkozásba. Emellett a Máltai Szeretetszolgálat Bajai Szervezetével közösen hátrányos helyzetű településeken óvodás- és iskoláskorú gyermekek szűrésében veszek részt, a lényeg, hogy kiszűrjük az esetleges látássérüléseket, rejtett szembetegségeket. Akinek szükséges, elkészítjük a szemüveget, a keretek megvásárlásához bajai vállalkozók ajánlanak fel adományt. Törekszünk ezt a szép hagyományt Szekszárdon is honosítani, és minél több vállalkozóval közösen segíteni egy jó ügy érdekében. Ami üzletünk szlogenje is:
„Lipo Optika, és kitárul a világ!”

Lipo Optika
Szekszárd, Széchenyi u. 55-57.
Telefon: 74/311-070
www.lipooptika.hu
facebook: lipooptika