MENÜ
2018. június 21.
Alajos, Leila
Legyen kiváló termésünk 2018-ban!

Legyen kiváló termésünk 2018-ban!

kwizda.hu

Ahogy az ősz egyre jobban kihúzódik, egyre időszerűbbé válik az őszi lemosó permetezés.

Miért most?

A vegetációs időszak befejeződésekor a lehulló lombokkal együtt az áttelelő szaporító képletek – spórák és áttelelő tojások – is megsemmisíthetők. A fertőzött lomb könnyebben kezelhető ilyenkor, mint a friss levelek a kihajtás idején, mivel a friss hajtás hamar „táptalaja” lehet a kártevőknek, kórokozóknak.

Együttes védekezés a kórokozók és a rovarok ellen!

A Vegesol R rézhidroxid hatóanyagú, kontakt fungicid, ami növényi-
olaj-alapú hatás- és tapadásfokozó adalékanyagokat tartalmaz. Olajtartalmú adalékanyaga stabilizálja a hatóanyagot, így azok együtt nagyon lassan mosódnak le. Alkalmazása a környezetet kevésbé terheli, hiszen használatával a hektáronként kipermetezett réz mennyisége 40–60%-kal kevesebb, mint az egyéb réztartalmú szerek esetében, viszont a biológiailag aktív rézion- koncentrációja többszöröse a többiének. Közvetve mérsékli a vírusos megbetegedéseket azáltal, hogy az olaj a vírusvektor levéltetvek és kabócák szívószervét eltömíti, így azok nem tudnak újabb növényeket megfertőzni.
2017-től termékpárban kedvezményesen is megvásárolható a Vegesol R a megújult formulációjú, 80% mikronizált elemikén-tartalmú Cosavet DF Edge készítménnyel.

Az őszi lombtrágyázás jelentősége

Az intenzíven termesztett szőlőt folyamatosan táplálni kell mind gyökéren, mind pedig lombon keresztül. Nincs ez másképp ősszel sem, hiszen betakarítás után tudjuk a következő évi rügyalapokat tápanyaggal megfelelően feltölteni. Szüret után Wuxal Cink, valamint Wuxal Boron Plus lombtrágya alkalmazásásval jobb kondícióval indul a szőlő a téli nyugalmi állapotba, így nagymértékben csökkenthetjük a fagykár kialakulását is.