Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Láthatatlan ház 6,6 milliárd forintért

Láthatatlan ház 6,6 milliárd forintért

roadster.hu

A neves Los Angeles-i építész, Tomas Osinski együttműködésével 2019-ben készült el az ingatlan.

A Mojave-sivatag közepén elhelyezkedő Joshua Tree rezidencia a sziklás tájat tükröző üvegborításáról kapta a nevét. A szögtől, a napszaktól vagy akár az időjárástól függően a minimalista ingatlan szinte eltűnik a zord környezetében. Az évek során a „láthatatlan ház” legendássá vált, több film és reklámkampány forgatási helyszíne is volt. Tulajdonosai most megválnának tőle, nem kevesebb, mint 18 millió dollárért, azaz több mint 6,6 milliárd forintért.

A jelenlegi tulajdonosai a 2000-es évek elején vásárolták meg a telket, az első építmény azonban nem felelt meg a helyi előírásoknak. Így az egyik tulajdonos maga kezdte el felvázolni a 2001: Űrodüsszeia által ihletett és a New York-i felhőkarcolók hangulatát megidéző házat.

A neves Los Angeles-i építész, Tomas Osinski együttműködésével 2019-ben készült el az ingatlan, ami összesen hat éven át épült. A homlokzatot hővisszaverő üveg borítja, ami egyben a ház tükörszerű megjelenését is adja. Ráadásul kiszűri az ultraibolya sugarakat és az infravörös frekvenciákat is.

Az építési folyamat során természetesen a fenntarthatóság volt a legfontosabb, ez a környezetbarát anyagok felhasználásával megépített tetőben és a napenerigával működő elektromos rendszerben is megmutatkozik.