MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Különleges ékszerekhez méltó környezet

Különleges ékszerekhez méltó környezet

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Megújul a Szekszárd, Széchenyi utcai óra- és ékszerüzlet.

Hagyomány és korszerűség, kézműves precizitás és elegancia. Barsi Péter ékszerész üzletei elválaszthatatlanok Szekszárdtól, először a Kölcsey lakótelepen, majd a Széchenyi utcában nyitotta meg óra-ékszerboltját két évtizeddel ezelőtt. Utóbbi nagy átalakításon esik át, hónapok óta várják a helyiek a megújult üzlet nyitását, amire november második felében kerül sor. Jó tudni, hogy minden termékre nyitási kedvezménnyel és bevezető árakkal készülnek.

– Sokan meglepetten tapasztaltuk, hogy nyáron bezárt a Széchenyi utcai óra- és ékszerüzlet, amely már szinte hozzátartozott a Széchenyi utca képéhez. Mikor is nyitotta meg?
– A Széchenyi utcai üzlet megnyitására 1999. decemberében, húsz évvel ezelőtt került sor. Addigra a Kölcsey lakótelepi üzletet kinőtte a vállalkozás, nem volt elegendő hely az ékszerek bemutatására, nem volt iroda, ahol az adminisztratív, könyvelési munkát intézni lehetett volna.


– A Széchenyi utcai üzlet megnyitásakor nem gondolt a másik, meglévő üzlet bezárására?
– Nem. A Kölcsey lakótelepi, illetve ahogy mindenki ismeri, a 160 lakásos alatti üzletet 1993-ban nyitottam meg, ez volt az első üzletem Szekszárdon, ezért most is nagyon kedves számomra, hiszen itt kezdtem a szakmát. Arról nem is beszélve, hogy sok kedves törzsvásárlóm a mai napig ide jár vásárolni, mert megszokta, hogy itt mindig kedves, szakszerű kiszolgálásban részesül, akár ékszert vásárol, készíttet vagy javíttat, akár megunt, használt arany vagy ezüst ékszerét akarja becserélni, vagy eladni.
– Miért döntött az üzlet felújítása mellett?
– Ahogy már említettem, az üzletet húsz évvel ezelőtt nyitottam meg. Az elmúlt két évtizedben több alkalommal került sor kisebb-nagyobb fel-
újításokra, korszerűsítésre, bútorcserére, de már évek óta megfogalmazódott bennem, hogy szükség lenne az üzlet XXI. századi igényeknek megfelelő átalakítására, egy olyan ékszerbolt létrehozására, ahol az üzlet profiljának megfelelő, igényes fogadtatásban részesíthetjük vásárlóinkat.


– Mely területeket érintett a felújítás?
– Szinte mindent. Magát az üzletteret a másfélszeresére bővítettük, a közüzemi vezetékeket kicseréltük, új burkolatot tettünk le és korszerűsítettük az informatikai rendszerünket.
– Miben lesz más a felújított üzlet? Változik-e a kínálat?
– A legnagyobb változást egyrészt a kibővített és felújított üzlettér jelenti, ahová a felújítás után újra várjuk kedves vásárlóinkat. Ugyanakkor tervezem új ékszer- és óramárkák bevezetését is. Megemlíteném az ékszerek közül például a Coeur de Lion ékszereket, az órák közül pedig a Zeppelin óramárkát, valamint a méltán népszerű Swarovski órákat és ékszereket.
– Az ékszerek, órák javítását ezután is itt helyben, akár azonnal is elvégzik ugye? Említene valami különlegességet, ezzel kapcsolatban!
– Igen, az ékszerüzlet hátsó részében egy nagyon korszerű műhelyet is kialakítottunk, és a tőlünk megszokott magas színvonalon készítjük és javítjuk az ékszereket, órákat.
Az ékszer-javításban egy forradalmian új eljárást alkalmazunk, LÉZER segítségével hegesztjük meg a javításra szoruló tárgyakat. Ennek köszönhetően akár század milliméter pontosságot is el tudunk érni a hegesztés során. A lézer technológia alapvető fontosságú a briliánssal (csiszolt gyémánt) foglalt ékszerek, valamint a magas karátszámú pl.: 18 karátos, vagy fehér aranyból készült és valódi drágakövekkel foglalt ékszerek készítésénél és javításánál.
– Mikorra tervezi a felújított üzlet megnyitását?
– Reményeim szerint november második felében véget érnek a felújítási munkálatok.

Már most jelzem vevőimnek, hogy minden terméket nyitási kedvezménnyel és bevezető áron vásárolhatnak meg!

Barsi Péter ékszerész
Szekszárd, Széchenyi u. 32.
Telefon: 06 30 235 0672
E-mail: barsi@barsiekszer.hu
www.barsiekszer.hu