Tam_Bau
MENÜ
2021. október 20.
Vendel
Külföldre menekülnek az online pénztárgép elől?

Külföldre menekülnek az online pénztárgép elől?

http://hvg.hu/

Úgy tűnik a masszőrök nem igazán békültek ki a kormány tervével.

Miszerint ezentúl őket is bekötnék a NAV-hoz. Többségük külföldre vagy a feketegazdaságba menekítheti vállalkozását az online pénztárgépek elől.

Mindössze a masszőrök 10-15 százaléka vásárolja majd meg az online pénztárgépet a Masszőrök Egyesülete szerint – írja a Magyar Nemzet. Podhorszky Tibor, az egyesület elnöke jelenleg azon dolgozik, hogy összegyűjtse azokat, akik szeretnének gépet venni, mert egyszerre 15-20 vásárlónként a forgalmazók kedvezményt adnak. Az 50 ezer forintos állami támogatás sem hatotta meg őket, mert az elnök szerinte az valójában az üzemeltetők zsebébe kerül, mert nekik kell kifizetni a bekötést és a betanítást is. A határ menti masszőrök így valószínűség átmennek majd a szomszédos országokba vállalkozni, a nyugdíj mellett masszírozók döntő többsége pedig a feketegazdaságba menekül.

A taxisok sem elégedettek, Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint sürgős megoldásra váró probléma, hogy az új készülék nem tud tételes kimutatást adni a megtett kilométerekről és a tarifáról, azaz jóval kevesebb információval rendelkezik, mint az eddigi taxióra által kinyomtatott bizonylat. Az elnök szerint ez fogyasztóvédelmi szempontból aggályos. Ha egy utas valami miatt panaszt tesz, nem lesz elég adat, ami alapján ki lehet vizsgálni az ügyet. Kiemelte, szakmai javaslataikat a kamarákkal közösen már eljuttatták az NGM számára, bízik abban, hogy még ebben a hónapban, a bevezetés előtt megoldást találnak.

A masszőrökön kívül a taxisokat és másokat is szorít az idő, ugyanis az igénybe vehető állami támogatást csak akkor kapják meg, ha az év végéig be is kötik az új gépüket a NAV-hoz.