Tam_Bau
MENÜ
2019. május 19.
Ivó, Milán
Kovacsics Anikó a kéziválogatott csapatkapitánya

Kovacsics Anikó a kéziválogatott csapatkapitánya

24.hu

Megvan Görbicz Anita utódja a magyar kéziválogatottnál.

A hónap végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon is Kovacsics Anikó lesz a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya.

Ő a kapitány, mivel Tomori Zsuzsanna sérült – nyilatkozta Kim Rasmussen az európai szövetség honlapján. A dán edző hozzátette, a Ferencváros irányítója a magyar csapat motorja, egyben a minőségi támadójáték kulcsfigurája.

A korábbi csapatkapitány, Görbicz Anita márciusban vonult vissza a válogatottbeli szerepléstől, de ugyanazon a mérkőzésen az utódjának kinevezett Tomori Zsuzsanna térde súlyosan megsérült.

A mi csapatunkban Kovacsics az, aki meccseket dönthet el, egy igazi harcos. Rendkívül agresszív játékstílusával a hatosfalas védekezésben a világ egyik legjobbja, ezért kikényszerít sok lefordulást, és befejez számos ellentámadást. Vele együtt könnyű létrehozni egy jól működő csapatot – magyarázta Rasmussen.

A válogatott az Eb előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat november 22-én az Európa-bajnok norvégokkal, két nappal később a világbajnok franciákkal, majd újabb két nappal utána a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi Európa-bajnokságon december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele. A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott Eb-kerete:
kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)
jobbszélsők: Lukács Viktória (Ferencváros), Orbán Adrienn (Kisvárda)
jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (Debrecen), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Tóth Gabriella (Érd)
beállók: Mészáros Rea (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Klivinyi Kinga (Ferencváros)
balszélsők: Kazai Anita (Dunaújváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)