MENÜ
2021. árpilis 21.
Konrád
Körözték, a völgyhídról leugrott

Körözték, a völgyhídról leugrott

24.hu/, Fotó: MTI / Varga György

A viadukt 2007-es megépülése után először csak bázisugrók látogatták a helyet.

A viadukton tilos megállni, leállósáv sincs, ezért ha álló vagy gazdátlan autót látnak, azonnal riasztják a rendőröket, ám most későn érkezett a segítség.

Egy körözött bűnöző volt az a férfi, aki leugrott a Zamárdit és Balatonszárszót összekötő kőröshegyi völgyhídról – írja a Bors.

A lap szerint a férfi – akit már egy ideje keresett a Pest megyei rendőrség – a viadukt közepére hajtott autójával, leállította, majd kiszállt, és a kocsit otthagyva a nyolcvannyolc méteres mélységbe ugrott.

A viadukt 2007-es megépülése után először csak bázisugrók látogatták a helyet, azonban 2011. május 17-én megtörtént az első haláleset a hídon: akkor egy 38 éves férfi vetette le magát.

Kovács József Róbertné, Kőröshegy alpolgármestere a Borsnak azt mondta: a híd a hídmérnökség hatáskörébe tartozik, azt nem tudja, hogy terveznek-e további óvintézkedéseket. A teljes hosszát kamerarendszer figyeli, a felvételek a fonyódi hídmérnökséghez futnak be. Mivel a viadukton tilos megállni, leállósáv sincs, ezért ha álló vagy gazdátlan autót látnak, azonnal riasztják a rendőröket.