MENÜ
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Korgó gyomor helyett egészséges reggeli

Korgó gyomor helyett egészséges reggeli

hazipatika.com

Cukros gabonapelyhek helyett fehérjében és rostban gazdag reggelivel kezdjük a napot!

Íme néhány diétás, egészséges és finom menü, amivel garantáltan jól indul a napunk!

Korgó gyomor, enerváltság - a legtöbb ember számára ezt jelenti a diétázás. Számos recept létezik ugyanakkor, amely nem csak finom, de teltségérzetet is biztosít. A DailyMail portál egy nyolchetes vércukordiétát javasol, amely az egyre súlyosabb népbetegségnek számító cukorbetegség megelőzéséhez is kiváló lehet.

A magas reggeli cukorbevitel általános problémát jelent, miután évtizedekig a túlédesített gabonapelyheket tartották az egészséges napindítónak. Ez ugyanakkor nem hogy nem egészséges, de teltségérzetünket is csak egy rövid időre biztosítja, amíg a vércukorszintünket megemeli. Érdemes helyette inkább fehérjében és rostban gazdag étrenddel kísérletezni: tojás, tejtermékek, avokádó, hal, illetve bőséges zöldség-vagy gyümölcsfogyasztás lehet megfelelő a nap első étkezéséhez. Íme néhány ízletes recept reggelire!

Gombás omlett
Hozzávalók:

80g felvágott gomba
2 tojás
Egy kevés vaj, vagy olaj
Kalória: 210, Fehérje: 14g, Zsír: 14g, Rost: 1g, Szénhidrát: 0g

Elkészítése:

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggelifajta. Forgassuk meg egy kis vajon vagy olajon a gombát, körülbelül 4-5 percig. Eközben egy másik serpenyőben süssük a tojást aranybarnára, majd szórjuk a tetejére a gombát is.

3 őszi sütemény: egészségesek és finomak 3 őszi sütemény: egészségesek és finomak Étrend epeműtét után Étrend epeműtét után Lapos has diéta. 5 kiló, 2 hét alatt Lapos has diéta. 5 kiló, 2 hét alatt 10+1 recept és jó tanácsok epéseknek 10+1 recept és jó tanácsok epéseknek

Avokádós sült paradicsom
Hozzávalók:

200g paradicsom (körülbelül 3 darab)
Fél kávéskanálnyi tárkony, oregánó, rozmaring és tört paprika
Két érett avokádó
Kalória: 300, Fehérje: 4g, Zsír: 29g, Rost: 7g, Szénhidrát: 8g

Elkészítés:

A paradicsomokat vágjuk ketté, hintsük meg fűszerekkel és fél óráig süssük őket 180 fokon. Vágjuk ketté az avokádót is, kanalazzuk ki a belsejét és osszuk szét két tányérra. Villával nyomkodjuk szét, és ízlés szerint hintsük meg chillivel, vagy tört paprikával.

Bár az avokádóról sokan gondolják, hogy zöldség, valójában a gyümölcsök választékát gazdagítja. Hazánkban fogyasztása kevéssé jellemző, pedig a szív- és érrendszeri betegségek diétás kezelésében igencsak fontos szerepet tölt be. Cikkünkben megtalálja, miért érdemes fogyasztani!

Feta sajtos gomba
Hozzávalók:

60g spenót
30g feta
Csipetnyi szerecsendió
2-3 nagy gombafej
1 kávéskanál olivaolaj
Kalória: 130, Fehérje: 7g, Zsír: 10g, Rost: 2g, Szénhidrát: 2g

Elkészítés:

Egy fazékban forgassuk addig az összevágott spenótleveleket, míg összeseik, szárítsuk ki és öntsük le róla a folyadékot. Keverjük hozzá a fetát, a szerecsendiót és ízlés szerint egy kis paprikát is. A gomba szárait távolítsuk el, a kalapot forgassuk meg olivaolajban, töltsük meg a spenótos-fetás keverékkel, és helyezzük a sütőbe. 180 fokon süssük körülbelül 15 percig.

Görög joghurt magvakkal és gyümölcsökkel
Hozzávalók:

2 púpos evőkanál görög joghurt
1 evőkanál pirított magvak
Egy marék gyümölcs
Kalória: 200, Fehérje: 9g, Zsír: 18g, Rost: 2g, Szénhidrát: 5g

A görög joghurt az ízletes és egészséges reggeli alapanyaga

Elkészítés:

Egyszerűen keverjük össze a tálban a hozzávalókat, és fogyasszuk el. Gyümölcsként feketeribizlit, málnát, szedret használhatunk.

Almás-fahéjas zabkása
Hozzávalók:

25g zab
175ml tej
1 alma
Fél kávéskanál fahéj
Kalória: 260, Fehérje: 9g, Zsír: 9g, Rost: 4g, Szénhidrát: 38g

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, benne a zabbal, majd reszeljük bele a meghámozott almát, illetve az őrölt fahéjat. Hogy az ízeket kihangsúlyozzuk, adjunk hozzá egy kevéske sót. Forrás után még körülbelül öt percig tartsuk lángon, miközben kevergetjük.