MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Könnyű jármű a katalánoktól

Könnyű jármű a katalánoktól

automobilwoche.de

Az e-robogókat gyártó Silence bemutatja első autóját az S04-es modellt.

A Volkswagen leányvállalata, a Seat a Cupra és a Mo testvérmárkáival nem az egyetlen barcelonai autógyártó. Az elektromos robogókat gyártó Silence most egy négykerekű járművet is bemutatott. 

A Silence S04 sorozat az S01, S02 és S03 robogókat követi. A mindössze 2,33 méter hosszú városi autóval, amely a könnyű járművek kategóriájába (L7e osztály) tartozik, a spanyolok a Renault Twizy, a Citroën Ami és a készülő Opel Rocks-e ellen akarják felvenni a versenyt.

 A 04-ből két változatot mutattak be. A 45 km/h végsebességre képes változat, amely Németországban AM jogosítvánnyal 15 éves kortól vezethető, hat kW (nyolc LE) elektromos hajtású. Az erősebb, maximum 90 km/h-s sebességgel rendelkező változat 14 kW (19 LE) teljesítménnyel rendelkezik.

 Az akkumulátorok mérete is eltérő. Az irodai vagy otthoni töltéshez kocsiként kivehető és maga mögött húzható akkumulátor a gyengébb modellben 5,6 kWh teljesítményű. A gyorsabb Silence S04 11,2 kWh akkumulátorkapacitást kínál, ezért 149 kilométeres hatótávolságra képes.

 A kétüléses Silence S04 ára 7500 eurónál kezdődik. Emellett tervben van egy olcsóbb változat is. Az S04 németországi bevezetéséről még nem állnak rendelkezésre információk. Az S01 és S02 robogókat egy Nürnberg melletti Wendelsteinben lévő autókereskedés értékesíti – írja a német honlap.