MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Kölcsönadta az autóját Schwarzenegger

Kölcsönadta az autóját Schwarzenegger

hvg.hu

Greta Thunberg nem akármilyen autót kapott Arnold Schwarzeneggertől.

 

A környezetvédelmi kérdésekben sokszor véleményt nyilvánító Arnold Schwarzenegger még májusban, egy bécsi klímakonferencián fotózkodott Greta Thunberggel, de úgy tűnik, azóta is igyekszik minden segítséget megadni a 16 éves svéd aktivistának.

Mint ismert, Thunberg egy vitorlással szelte át az Atlanti-óceánt, hogy ne terhelje a környezetet, miközben a New York-i ENSZ-gyűlésre utazott. A klímacsúcson aztán Thunberg kemény szavakkal ostorozta a döntéshozókat.

Nemrég kiderült, hogy Kalifornia korábbi kormányzója felajánlott az aktivistának egy elektromos autót, hogy azzal utazzon az Egyesült Államokon belül. Erről maga Thunberg beszélt egy svéd talkshow-ban.

Az egyik legviccesebb felajánlás Arnold Schwarzeneggertől érkezett: azt mondta, kölcsönadja az autóját, ha szeretném - idézi az Independent.

Az állítást a színész sajtósa is megerősítette, bár hozzátette, Thunberg nem Schwarzenegger elektromos Hummerét kapná, hanem egy Teslát. A sajtós hozzátette, hogy a színész arra kérte az aktivistát, bármire szüksége van, jelezze felé, és segít neki.

Szombaton Leonardo DiCaprio állt be Thunberg mögé. A színész a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen's Fesztiválon.

“Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán” – mondta DiCaprio, aztán utalva Trump gúnyos megjegyzésére megkérdezte:

Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?