MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Kiraboltak és szexre kényszerítettek egy beteg férfit Tolna megyében

Kiraboltak és szexre kényszerítettek egy beteg férfit Tolna megyében

index.hu • fotó: szabolcsihir.hu

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Letartóztatott a Szekszárdi Járásbíróság egy 44 éves férfit, aki a gyanú szerint kirabolt majd szexuálisan bántalmazott egy beteg férfit a Tolna megyei Pálfán.

A gyanú szerint a férfi március 20-án pénzért fát hasogatott a betegsége miatt fizikai munkára képtelen férfi udvarán. Miután végzett a munkával, elment inni a kocsmába, ittasan pedig visszament a házhoz, hogy pénzt követeljen a férfitól.

A sértett férfi viszont közölte vele, hogy nincs pénze, mire a gyanúsított férfi többször ököllel fejen ütötte a sértettet, közben folyamatosan azzal fenyegette, hogy megöli.

A bántalmazott férfi közben átadta neki a pénztárcáját, benne 50 ezer forinttal. A gyanúsított férfi ezután viszont szexuálisan bántalmazta a beteg férfit, közben késsel fenyegette, hogy ne ellenkezzen, mert megöli.

A rendőrség még aznap este őrizetbe vette a gyanúsítottat, akit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés, valamint szexuális erőszak bűntettének a megalapozott gyanúja miatt letartóztattak, mert fennáll a szökés veszélye.

Kiderült ugyanis, hogy többször visszaeső, legutóbb 2018-ban szabadult a börtönből hat év után, írja a Tolna Megyei Főügyészség közleményében.