MENÜ
2020. július 7.
Appolónia
Ki a világon a leggazdagabb nő?

Ki a világon a leggazdagabb nő?

portfolio.hu • fotó: campusdata.uark.edu

Bemutatjuk a világ újdonsült leggazdagabb nőjét.

Tegnap jött a hír, hogy elhunyt a 94 éves Liliane Bettencourt, aki 39,5 milliárd dolláros becsült vagyonával a világ leggazdagabb nőjének számított. Ezzel a Wal-Mart üzletlánchoz kapcsolható Alice Walton lett a leggazdagabb nő 38,4 milliárd dollárjával.

94 éves korában elhunyt a L'Oreal tulajdonosa, Liliane Bettencourt. A francia üzletasszonynak és gyermekeinek 33 százalékos tulajdonrésze volt a francia kozmetikai vállalatban, Liliane Bettencourt vagyonát 39,5 milliárd dollárra becsülték, a Forbes listáján a világ leggazdagabb nője volt, és a 20 leggazdagabb ember egyike:

Az idős üzletasszony halálával Alice Walton, a Wal-Mart birodalomhoz köthető üzletasszony lett a világ leggazdagabb nője. Alice Walton apja, Sam Walton alapította a Wal-Martot. Fiútestvéreivel ellentétben ő nem a Wal-Mart örökséget vitte tovább, hanem inkább művészeti irányba indult el. 2011-ben nyitotta a Crystal Bridges múzeumot szülővárosában, Betonville-ben.

Karrierjének kezdetén még részvényelemzőként és vagyonkezelőként dolgozott, 1988-ban megalapította a Llama Company nevű befektetési bankot, amelynek ő volt az elnöke és vezérigazgatója.
Alice Walton lelkes műgyűjtő, gyűjteményét több százmillió dollárosra becslik. Vagyonával nemcsak a világ leggazdagabb nőjének számít, hanem a 17. leggazdagabb embernek is a Forbes listája szerint. A Walton család egyike a leggazdagabb családoknak a világon, Amerikában egyértelműen az első helyen állnak.