MENÜ
2020. június 3.
Klotild
Ki a mobilokkal a koncertekről!

Ki a mobilokkal a koncertekről!

http://hvg.hu/

Alicia Keys egy új, úttörő technikai megoldás segítségével száműzte a koncertjéről a rajongók telefonjait.

Legutóbb az amerikai R&B, soulénekes okozott megdöbbenést rajongói körében a Yondr nevű eszköz bevetésével. Ennek lényege, hogy a mobiltelefonokat az előadás kezdete előtt egy kis szürke tasakba kell tenni, amit aztán lezárnak a koncert szervezői. A nézők ezt bevihetik magukkal, majd az előadás után egy fém koronggal megérintve, a tasak kinyílik – írja a Washington Post.

A Szilícium-völgy legújabb alakításáról a sztárok eddig pozitívan nyilatkoztak, mert úgy látják, fölösleges a koncertek látogatóit gyerekként kezelni: nem lehet elvárni tőlük, hogy ne tartsák maguknál a mobiljukat, hagyják otthon vagy az autóban. Ráadásul a színészeknek, a stand up előadóknak és a zenészeknek a Yondr-nek köszönhetően nem kell aggódniuk a kalózfelvételek és a szivárogtatás miatt sem, továbbá a show mobil nélkül sokkal átélhetőbbé és valódibbá válik a nézők számára.

A Yondr így nyilatkozott erről: „azt gondoljuk, hogy az okostelefonok rendkívül hasznos eszközök, de nem minden szempontból. Egyes szituációkban zavaróak lehetnek, és elszigetelik egymástól, illetve a környezetüktől az embereket”. Graham Dugoni, a Yondr 29 éves alapítója azt is hozzátette, hogy az eszközt, ami nem aratott osztatlan sikert Alicia Keys rajongói között, már két éve tesztelik.