MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
„Kérem, távozzon a városomból!

„Kérem, távozzon a városomból!"

444.hu • fotó: www.theguardian.com

Brit úriemberek párbeszéde.

Csodálatos pillanatot rögzítettek a kamerák Leedsben, olyat, ami egyszerre mutatja meg, hogy egyrészt mennyire széthullott Nagy-Britannia, másrészt, hogy még a legnagyobb káosz és megosztottság közepette is megmaradt a britek lenyűgöző britsége.

A mikrosztori annyi, hogy az utóbbi napokban nyilvános megaláztatásból megaláztatásba eső Boris Johnson miniszterelnök az észak-angliai Leedsbe látogatott, ahol a programja részeként kiment az utcára, hogy szóba elegyedjen a járókelőkkel. Eközben lépett oda hozzá egy decens, középkorú úr. Aki, miközben a miniszterelnök szívélyesen megrázta a kezét, derűsen udvarias hangon, szélesen mosolyogva azt mondta neki:

"Kérem, távozzon a városomból."
Mire Johnson ugyancsak túláradó szívélyességgel a hangjában azt válaszolta, hogy

"Mindjárt indulok."
Mire az úriember a lehető legszívélyesebben meglapogatta a vállát, majd mentek a dolgukra.

Johnsonnak csütörtökön nem volt szerencsére a vegyüléssel: Morley városába érkezve ugyanígy elvegyült az emberek között az utcán, itt egy ideges választó kapta el és vonta hosszan felelősségre, hogy mit játszmázik és sétálgat Morleyban, ahelyett, hogy Brüsszelben tárgyalna a brit emberek érdekében. A máskor slágfertig Johnson ezúttal nem tudta megőrizni a legendás brit hidegvérét és láthatóan idegesen reagált.