MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Jön az új Skoda Octavia

Jön az új Skoda Octavia

autonavigator.hu

November 11-én leplezik le a Skoda Octavia negyedik generációját.

Hatalmas sikersztorivá vált az Octavia név felélesztése 1996-ban, azóta is kategóriájának egyik legnépszerűbb modellje, nemsokára pedig érkezik a negyedik generáció.

Offenzívára készül a Volkswagen-csoport a kompakt szegmensben, ugyanis rövid időn belül érkezik a nyolcas Golf, az Octavia és a SEAT Leon, nagy valószínűséggel ugyanazon a műszaki alapon. Az Octavia első kiadása még 1959-ben látta meg a napvilágot, majd 1971-ben búcsúzott az 1,1 és 1,2 literes motorokkal szerelt modell, ezt követően 25 évre megpihent az Octavia név. Az idei 60 éves jubileumot új generációval ünnepli a Skoda, melyet várhatóan Prágában lepleznek le november 11-én.

A belsőről már szivárogtak ki fotók, ám a külsőt egyelőre még homály fedi. Nagy valószínűséggel elbúcsúznak a jelenleg futó harmadik (a régi kiadást is számítva negyedik) generáció négylámpás kialakításától, melyet a félidős frissítés alkalmával kapott az Octavia. A friss kompakt tekintetében a Scala által megkezdett irány lehet a befutó, így belül szűk, kifelé viszont szélesedő lámpákat kaphat az Octavia. A Scalanál nagyobb modell az előzetes hírek szerint 610 literes csomagtartót kap a ferdehátú kialakítás esetén, a kombinál viszont már 630 literrel lehet gazdálkodni. Motorok tekintetében kevés meglepetést tartogathat az Octavia, a konszern ismert motorjait kaphatja a cseh kompakt, az 1.5 TSI motor szinte biztosan megjelenik a palettán, a belépő alighanem az egyliteres, háromhengeres turbós blokk lehet. Az RS verzió orrába a kétliteres TSI kerülhet körülbelül 250 lóerővel várható, a dízelfronton 1,5-ös és 2 literes egységek is megjelenhetnek a palettán. A friss Octavia remek ár-érték aránnyal, jó minőséggel és széles motorkínálattal továbbra is a legnépszerűbb típusok között lehet.