MENÜ
2022. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Ismerd meg a kutyádat!

Ismerd meg a kutyádat!

168ora • fotó: barkpost.com

Alexandra Horowitz: A kutya szerint a világ című könyvéből sok információt kaphatnak a gazdik.


Dr. Sándor Zsuzsa volt bírónő két kutya gazdája. Egyikük új tag a családban, menhelyi kutya volt, nemrégiben fogadták be. Harmonikus az élet velük, és ezt a szeretetteljes törődésen túl a kutyás szakkönyvekből nyert tudásnak is köszönheti.

Most épp Alexandra Horowitz A kutya szerint a világ című könyvéből meríti a fontos információkat. A volt bírónő ajánlja a könyvet minden kutyatulajdonosnak – és nem csak nekik.

– Igazából bárkinek érdekes lehet – mondja a 168 Órának. – Izgalmas kísérletek és kutatások eredményeivel igazolja a szerző, mit és hogyan lát a kutya, mit fejez ki a tekintetével. Számomra különösen hasznos mindez, mert a menhelyi kutyánk retteg a városi forgalomtól, és a könyv sokat segít a probléma kezelésében. Az „útmutatás” alapján szoktatom az emberekhez, és lassan sikerül elérni, hogy bízzon is bennük.

De sok más érdekességet tartogat még a könyv. Megtanulható, hogyan játsszunk a kutyával, tudván, hogy az ő látásuk más. A szemük előtti tárgyakat ugyanis nem látják, ezt figyelembe kell venni, amikor mondjuk labdát dobunk nekik.

– És még sorolhatnám, mitől izgalmas Horowitz kötete. Megtudtam például, hogy a tacskó a legagresszívabb fajta. A szerző iróniával reagál erre: legfeljebb zsebre vágjuk, ha nagyon akadékoskodik a tacskónk, írja. És kiderült az is, hogy egyes fajtáknak – például a beagle-nek – egymilliószor érzékenyebb a szaglása a miénknél.