MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Innováció a fociban

Innováció a fociban

index.hu

A térdelő minisorfal már művészet, furcsa gólt hozott.

Amióta bevezette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az új szabályait, és nem lehet beállni a támadóknak a sorfalba, új kísérletezés kezdődött, hogyan lehet mégis zavarba hozni a védekező csapatot egy-egy szabadrúgásnál, másfél méternyire a sorfaltól.

A japán Shimizu S-Pulse csapata egészen extra megoldást választott, két játékos letérdeltetésével. A visszajátszásnál látszik igazán, hogy az ellenfél, a Hirosima kapusa, Osako abba a sávba nem is rakott egyetlen embert sem. A 20 éves kapus figyelmének elterelésére nagyszerű volt ez a lépés, mert meg sem próbálták ott elrúgni a labdát.

A brazil Douglas Matosnak ugyanis eszébe sem jutott abba a sávba belőni a labdát, inkább a felugró sorfal alatt találta meg a rést. A Hirosima erre a változatra is készült, de a becsúszó játékos túlugrott a labdán. Matos labdája így védhetetlenül csapódott a kapu jobb oldalába.

A Shimizu ezzel a találattal vezetett az első félidőben, a másodikban azonban két gólt kapott, és elveszítette a meccset. A Hirosima a negyedik helyen áll a bajnokságban.