MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Ilyen lesz az új Volkswagen Golf 8

Ilyen lesz az új Volkswagen Golf 8

hvg.hu

A most felbukkant képeket követően, már nincs nagyon mit megmutatni hivatalosan.

Az új Golf sosem volt a a forradalmi változások autója, de akik eddig szerették, azok tulajdonképpen látatlanban megrendelhetnék az újat, nem fognak csalódni.

Az eddig kiszivárgott képek alapján sem lehetett azt gondolni, hogy Volkswagen Golf teljesen új világot képvisel majd, a mostani lényegében véglegesnek tűnő autók láttán pedig egyértelműen kijelenthető. Kicsit más, kicsit modernebb formában, minden formai túlzás nélkül jön a 8. generációs VW Golf.

 

Az autó ugyan azon az MQB platformon nyugszik mint elődje, de 50 kilóval könnyebb lett. A jelnlegi motorkínálat frissített verziói kerülnek bele három- és négyhengeresek formájában. Viszont jön egy olyan Golf GTE Plun-in hibrid , amely 4,7 liter / 100 km átlagfogyasztást ígér. A rendszer ötvözi az 1.5 TSI 150 lóerős motort és egy 8 lóerős indítógenerátort, amely 48 V-os lítium-ion akkumulátort használ. Ezt a motor új, hétfokozatú DSG sebességváltóval kombinálják, a hírek szerint. Ami a kényelmi, technológiai újdonság lesz, a teljesen önálló parkolás, valamint egy intelligens digitális kulcs, amelynek megtaníthatók a vezetői profilok.

Az új Golf 2019 második felében nem kizárt, hogy már elérhető lesz a piacon, viszont mint látható, a modellkínálat, annyit változik, hogy az új Golfból a hírek szerint ötajtós változat lesz.