MENÜ
2021. november 30.
András, Andor
Ilyen lesz a következő VW Golf?

Ilyen lesz a következő VW Golf?

totalcar.hu

A nyolcas Golfról már korábban jelezték, hogy az idén érkezik, de eddig elég keveset mutattak belőle.

 

Most viszont látszólag mindenféle álcázás nélküli fotókon bukkant fel az autó. Ahogy sejthető volt, az autó jellegét igyekeztek megőrizni, de a részleteken látszik a változtatás szándéka.

A legerősebb benyomás a képek alapján az, hogy az új Golf testesebb lesz, mint az elődei. Ez érthető is: a kategória szinte minden fontos szereplője túlnőtt már a Golf 4,26 méteres hosszán, sőt, ma már az egy számmal kisebb autók tartanak itt. A Škoda Scala, amely lényegében a Rapid Spaceback utódja, bő tíz centivel hosszabb is a Golfnál – nem csoda, hogy a VW slágermodelljének méretét is növelik. Az ismerős bakancsformát persze megtartották, de a nyolcadik generáción új karakterű orr-rész látható, a Passatéhoz hasonló előredőlő hűtőráccsal, és alacsony, sávszerű fényszórókkal.A műszaki alapok persze itt is szabványosak, az alapot itt is az MQB platform jelenti, és biztos, hogy a jól ismert 1,1,5 és 2 literes turbómotorokat is használják majd. Várhatóan készül majd 48 voltos enyhe hibridhajtással felszerelt változat, és valószínűleg a dízelek sem maradnak ki a kínálatból, ha nem is kapnak akkora figyelmet, mint korábban. A pletykák szerint a legalább húsz centis hossznövekedés ellenére durván fél mázsás tömegcsökkenés várható az aktuális Golfhoz képest.

Úgy tudjuk, a Golf még az év első felére várható, bár a bemutató pontos helyszíne még nem ismert. Lehet, hogy már márciusban kiállítják a Genfi Autószalonon, de az sem kizárt, hogy Kínában tartják a premiert, vagy házon belül szervezik meg a bemutatót, olyan időpontban, amikor más nem tereli el a közönség figyelmét.