MENÜ
2020. augusztus 14.
Marcell
Húszéves a TSH Bowdentechnika

Húszéves a TSH Bowdentechnika

Takács Zsuzsa

A tolnai székhelyű TSH Bowdentechnika Kft-t húsz éve alapították, sikeres mikrovállalkozás, mely megtalálta a piaci rést és saját profilját ehhez igazította.

Eredetileg két sportbarát elhatározásából született, Sümeghy Gyula az ötletet és a piaci ismeretet hozta, Hegedűs Gábor pedig a szerszámgépgyártó szakmai tudást. A folyamatos fejlődés eredményeként mára Magyarország egyik jelentős bowdengyártó cégévé váltak. Titkuk a rugalmasság, gyorsaság és a minőség, a tulajdonosok szívvel-lélekkel dolgoznak a vállalkozásban és ehhez jó munkatársakat találtak.

– A '90-es évek közepén egy garázsból indultunk, kezdetben kis autósboltoknak szállítottunk Trabant és Wartburg bowdeneket – mondták a kezdetekről. – Később megtaláltunk néhány nagykert és igyekeztünk egyre jobb terméket készíteni, például nem műanyag, hanem fém-alkatrészeket alkalmaztunk. A jó minőséggel sikerült piaci előnyt szerezni a többi gyártóval szemben.

– Aztán eltűntek a Trabantok és Wartburgok...

– Sikerült időben váltanunk, a 2000-es évektől átvette a profilt a mezőgazdasági gépekhez (kapálógépek, kistraktorok, fűnyírók) készülő bowdenek gyártása. Néhány éve nagy megrendelőnk közt megtalálhatók multinacionális mezőgépgyártó cégek és partnereik, rugalmasságunk és gyorsaságunk miatt keresnek bennünket az ország minden részéből. Ha leáll egy kombájn, akkor nincs idő napokat várni. Mi azonnal javítunk, vagy ha kell legyártjuk az egyedi bowdent telephelyünkön. Gyártottunk már minta vagy rajz alapján bowdeneket hajókhoz, repülőkhöz, világítástechnikához és még számos területre, ahol bowden szükséges.

– Akkor az autóalkatrészgyártás megváltozott, de nem csak a mezőgazdaság számára dolgoznak.

– Járművekhez, személy- és tehergépkocsikhoz, autóbuszokhoz, motorokhoz, kerékpárokhoz is készítünk bowdeneket. Dolgozunk az építőipar számára is, korlátok, biztonsági hálók, belső-külső dekoráció jelzi a munkánkat. De például bennünket találtak meg a Mátyás templom felújításakor, amikor a 92 kilós főcsillár tartószerkezetét kellett elkészíteni. Vagy a tízemeletes épületek szellőző tisztításához szükséges harminc méteres bowdenek is a mi műhelyünkből került ki. Egyedi igény és megrendelés alapján gyártunk, szervizelünk bowdeneket, ezenkívül automata forgácsolást és bérmunkát is vállalunk.

– Két évtized hosszú idő, miben látják az eredményes működés titkát?

– Az ügyfelek igényeinek magas szintű kielégítése, a megfelelő szakértelem és tapasztalat nagyon fontos. De legalább ilyen lényeges a partnerekkel való kapcsolat megőrzése, olyan kérdésekben is igyekszünk segíteni, melyek nem kapcsolódnak szorosan tevékenységünkhöz. Az elégedett ügyfél további ügyfeleket jelent. Szolgáltatásaink folyamatos megújításán dolgozunk, néhány éve telephelyünket korszerűsítettük, gépparkunkat lehetőség szerint bővítjük és weblapfejlesztést végzünk. A kedvező ár mellett a kreativitás és a rugalmasság is szükséges a sikerhez. Mi nem ismerünk lehetetlen kérést.