MENÜ
2020. július 10.
Amália
Hólepte táj és sarki fény

Hólepte táj és sarki fény

travelo.hu

Érdekes látványt nyújtanak a priamis alakú épületek a hólepte tájon.

Elképzelte már, hogy egy hólepte tájon üvegtetejű, meleg szobában fekszik, és onnan nézi az állandóan változó eget, a természetét erőit? Nos, Finnországban ezt egészen különleges módon teheti meg az, aki az Aurora piramisokban száll meg. Ezek a luxusszállások a Tonttula Experience faluban találhatók, mindössze 10 perc autóútra Levi központjától, Finnország egyik legnagyobb sícentrumától – olvasható a szálloda weboldalán.

Minden piramisban (30 m2) található egy hálószoba panorámaablakkal, franciaággyal, asztallal, bárszékekkel, fotelekkel, TV-vel, kis konyhasarokkal, mellékhelyiséggel és zuhanyzóval. Az ágyból csodálatos kilátás nyílik az üvegtetőn keresztül: nyáron az éjféli napot, ősszel a természet gyönyörű színeit, télen a misztikus sarki fényt láthatják a tetőn át, melyhez a piramisok üvegteteje 360 fokos panorámát szolgáltat.

 

A tetőszerkezet ugyanakkor nemcsak a páratlan kilátást, hanem a meleget is biztosítja. Az ablaküvegeket ugynis napelemek segítségével fűtik, a szobában pedig padlófűtés gondoskodik a kellemes hőmérsékletről. Nyáron a légkondicionálást az energiatakarékos ablakok biztosítják, hogy a piramisok ne melegedjenek át túlzottan a nap fényétől.