MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Heroikus célbaérés

Heroikus célbaérés

index.hu

„Dermesztő volt, a lábamat nem tudtam emelni, elvesztettem a látásomat."

 

Hayley Carruthers befutója elég drámai lett a London Marathonon. A női mezőnyben 18. helyet szerző futó annyira kikészült, hogy csak bekúszni tudott a célba. Sérülése és kimerültsége ellenére hétfőn már bement a munkahelyére, rákbetegekért dolgozik.

Carruthers vasárnap 2 óra 33 perc 59 másodperccel egyéni rekordot futott a 42,195 kilométeres távon. A futót az elején elvitte a hév, a táv második felében már a túlélésért küzdött. A mozgása egyre darabosabb lett, a célegyenesbe fordulva is alig tudott talpon maradni. Végül el is esett. Az utolsó métereket már négykézláb tette meg.

„Elkezdtem számolni a lépéseimet, és elvesztettem a fejem. Azt hiszem, a látásomat is elvesztettem az egyik szememre. Nem tudtam emelni a lábaimat, és egyáltalán nem tudtam mozogni, dermesztő volt" – nyilatkozta a BBC-nek.

Azt mondta, hogy a verseny izgalma, és hogy az elit mezőnyben futhat, felülírt mindent, nem tudta kontrollálni magát, túl gyorsan kezdett. Azt mondta, 32 kilométernél nem hitte volna, hogy még le tud futni tíz kilométert.

A végén már csak négykézláb tudott haladni, ahogy beért, hordágyon vitték el. Már vasárnap azt mondta, hogy hétfőn bemegy az NHS birminghami kórházába, mert onnan nem szokás hiányozni. Így is tett, posztolt is egy fotót erről a Twitteren. Carruthers radiológusként dolgozik, rákbetegek a páciensei.

Hayley mögött nincs nagy futómúlt. A 26 éves nő, három éve kezdett el rendszeresen edzeni, előtte még futócipője sem volt. Ahhoz képest elég jól áll, mostani egyéni csúcsa alapján reménykedhet, hogy a közeli jövőben meg tudja futni valamelyik világverseny kvalifikációs idejét.