MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Hengerelt  Ronaldo – nagyot  emelkedett a Juventus árfolyama

Hengerelt Ronaldo – nagyot emelkedett a Juventus árfolyama

portfolio.hu

A Juventus tőzsdei árfolyama jelenleg közel 20 százaléknyi emelkedést mutat az előző naphoz képest.

Kedden újabb fordulót tartottak a Bajnokok Ligájában, a Juventus azt az Atletico Madridot fogadta, amelyik az első mérkőzésen, Madridban 2:0-ra nyert, így a párharc esélyese volt. A torinói mérkőzést azonban 3:0-ra a Juventus nyerte, így 3:2-es összesítéssel jutott a legjobb 8 közé a BL-ben. A meccs legjobbja Cristiano Ronaldo lett, aki 3 gólt szerzett.
A befektetők örülnek a továbbjutásnak (és a folytatódó BL-szerepléssel megkereshető további UEFA-, reklám- és egyéb bevételeknek), a tőzsdén jegyzett Juventus árfolyama már 30 százalék pluszban is állt, jelenleg közel 20 százalék az emelkedés az előző naphoz képest.
A leigazolását követő néhány napban közel 40 százalékkal kúszott feljebb az árfolyam, a július eleji bejelentéstől szeptember közepéig összesen 170 százalékot emelkedett a Juventus. Ronaldo érkezéséről szóló pletykák tavaly július elején kezdték el felfelé tolni a cég árfolyamát, ahhoz képest most közel 670 millió euróval többet ér a tőzsdei cég, jelenleg 1,23 milliárd euró a Juventus tőzsdei kapitalizációja.