MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
„Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket

„Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket"

hvg.hu

Nővére szerint megmentette az életüket a tomboló apjukat leszúró galgahévízi kislány.

Leszúrta apját egy 13 éves lány Galgahévízen vasárnap, miután az apa rátámadt a családra. A kislány szintén a helyszínen lévő nővére nyilatkozott a Blikknek és a Borsnak, és azt mondta, egy féltékenységi vita fajult el, mert bár a négygyerekes szülők még közös háztartásban éltek, de már nem alkottak egy párt.

A helyiek szerint a férfi régóta terrorizálta a családját, az apa agresszív, züllött életet folytatott, és többször is brutálisan lépett fel a nővel szemben, most is először ellene fordult. A pár idősebb lányának elmondása szerint ő megpróbált a támadó apja és az anyja közé állni, és védeni az anyját, de a férfi betört egy bezárt üvegajtót, azon benyúlva kinyitotta, majd a falba verte az asszony fejét, végül pedig a kitört üveg egy darabjával felsebezte a nő nyakát.

A legnagyobb, 18 éves fiú a veszekedés közben ért haza, a dühöngő apa pedig a bosszújától tartva ekkor felkapott egy kést, amivel hasba szúrta.

A 13 éves lány ezalatt nővére riadt, hároméves kislányára vigyázott az egyik szobában, mert a nővére megkérte, ne menjen ki onnan. Végül a sikolyokat hallva ment ki mégis a szobából, mikor bátyja már vérbe fagyva feküdt a földön, apjuk pedig késsel kergette a testvérét és sérült édesanyját. A lány ekkor szúrta hátba apját.

Nővére szerint színtiszta önvédelemről volt szó, ha a kislány nem lép közbe, akkor ki tudja, mi történt volna. "A saját és a mi életünket is mentette. Ő a világ legkedvesebb és legcsendesebb teremtése, de ha a családjáról van szó, értünk bármit megtesz. Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket" – mondta határozottan a nővére.

Az édesanya nyakán ejtett sebet az orvosoknak később néhány öltéssel kellett összevarrnia. A 18 éves fiút mentőhelikopter szállította életveszélyes állapotban a kórházba, ahol azonnal meg kellett operálni, de végül egy 8 órás műtéttel sikerült megmenteni az életét.

A kislányt azóta kihallgatták, de elengedték, szabadon védekezhet. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.