MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Ha májusban esik, visszafizetik a szállás díját

Ha májusban esik, visszafizetik a szállás díját

24.hu

Elba szigetén visszakapjuk a hotelszobánk árát, ha esik az eső.

Annak ellenére is vállalták ezt, hogy a nyaralási idény alatt bárhol eshet, még a Napóleonról elhíresült gyönyörű Elba szigetén is, ahol a császár száműzetését töltötte.

Az „Elba No Rain” program arról szól, hogy a sziget vendégei az éjszakai szállásdíjat eső esetén mindenképp visszakapják, de csak májusban.

Elba hivatalos turisztikai oldala biztosít arról, hogy az éjszakai tartózkodás ingyenes, ha délelőtt 10 óra és este 8 óra között több mint két órán át esik. Ahhoz persze, hogy jogosultak legyünk a visszatérítésre, szerepelnünk kell a programban részt vevő helyi vendégházak, szállodák listáján, ami igazolja az ott tartózkodásunkat.

Az idegenvezetők szerint az esős hétvégét jósló időjárás-előrejelzések hatására akár több mint 20% százalékkal csökkenhetnek a foglalások – fogalmazott Claudio Della Lucia idegenforgalmi szakember.

Az #ElbaNoRain kezdeményezés konkrét biztosítékot ad a vendégeknek, hogy a nagyon ritka esőzéses napok során is élvezhetik mindazt, amit a sziget nyújt, anélkül, hogy egy eurót is fizetnének aznapra a szállásért.

Ez egy kísérleti projekt a májusi hónapra, de azt is fontolgatják, hogy ősszel is bevezetik.

Igaz, a május még előszezon, így általában hűvösebb az idő és kevésbé zsúfolt a sziget, mint nyár derekán. Elba az olasz állampolgárok körében augusztusban rendkívül népszerű desztináció és nem véletlenül. Egy gyönyörű sziget, gyönyörű vidéken: Toszkána mellett található a Ligúr-tengeren, Korzikától keletre.

A legtöbb látogató komppal érkezik ide Piombinóból, a tengerparti városkából, de van egy repülőtér is a szigeten, így Milánóból, Firenzéből, Pisából, de akár más olasz városokból is eljuthatunk ide repülővel.

De mit is csinálhatunk itt, ha gyönyörű az időjárás?
A szigeten számtalan szebbnél szebb strand közül válogathatunk, de érdemes meglátogatni a Napóleon-rezidenciát is, ahol a császár száműzetésben élt, vagy felfedezni a sziget bányatörténetét, valamint az ősi romokat, amelyek közül néhány még az etruszk korból való.