MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Ha ma keresne menedéket Mária és József...

Ha ma keresne menedéket Mária és József...

444.hu

Így nézne ki a kis Jézus és családja, ha ma lennének menekültek.

Egy kaliforniai felekezet ketrecbe zárt menekültként ábrázolja Máriát, Józsefet és a kis Jézust, hogy így hívják fel a figyelmet arra, milyen körülményekkel szembesülnek azok, akik menedéket kérnek az Egyesült Államokban. Mindhárman különböző rácsok mögött vannak, írja a CNN.

A képet a Claremont United metodisták posztolták. Karen Clark Ristine, az egyház vezetője azt mondta: „A világ leghíresebb menekült családjára gondoltunk. A kis Jézus családjára.”

„Mi lenne, ha ez a család ma keresne menedéket?” - írta a Facebookon. Utalt a bibliai történetre, ami szerint Mária és József azért menekülnek Izraelből, mert Heródes király parancsa alapján minden fiúgyermeket meg kell gyilkolni. Ristine szerint ez szimbolizálja azok történetét is, akik ma Amerikában keresnek menedéket.

„Képzeljük el, hogy Józsefet és Máriát elválasztják a határnál, a két évnél fiatalabb Jézust pedig elveszik az anyjától, és elkülönítve bezárják, ahogy az 5500 gyerekkel történt az elmúlt három évben. Ha ebből elindul a párbeszéd, az már jó”, mondta Ristine.

A párbeszéd pedig valóban el is indult - a hozzászólók egy része tiszteletlennek tartja, mások szerint épp attól működik, hogy kényelmetlen a látvány.