MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Guardiola: az optimista

Guardiola: az optimista

infostart.hu

„Jó meccs volt sok minőségi játékossal – fogalmazott Guardiola a mérkőzés után."

Josep Guardiola, a Manchester City és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is úgy látja, hogy csapata továbbjuthat a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába, miután az elődöntő első mérkőzését kedden 4–3-ra nyerte az otthon játszó angol alakulat.

„Jó meccs volt sok minőségi játékossal – fogalmazott Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Most győztünk, pihenünk egy kicsit, majd szombaton Leedsben játszunk bajnokit, és megyünk Spanyolországba a visszavágóra. Ahhoz, hogy a Bajnokok Ligáját megnyerjük, fontos, hogy megoldjuk a velünk szembe jövő feladatokat. Az eredmény lehetett volna jobb is, de tudjuk, hogy Madridban nem lesz könnyű dolgunk attól függetlenül, hogy egy- két- vagy háromgólos előnnyel utazunk oda. A párharc mindkét mérkőzésén jól kell teljesítenünk, ezt megtettük tegnap az első meccsen, és ugyanígy kell cselekednünk a visszavágón is. Nem panaszkodom sem az eredményre, sem pedig a teljesítményre, nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapatom játszott. Megpróbáltunk nyerni, nagyon bátrak voltunk labdával és anélkül is, sok helyzetet dolgoztunk ki. Nem mondanám, hogy megérdemeltük ezt az eredményt, de nagyon jól játszottunk. A jövő heti találkozó remek lehetőség arra, hogy megmutassuk, milyen csapat is vagyunk. Azért megyünk oda, hogy megnyerjük azt a mérkőzést is.”

Carlo Ancelotti a 4–3-as vereség ellenére sem volt elkeseredett. A Real Madrid vezetőedzője elégedett volt csapata támadásban nyújtott teljesítményével, viszont hangsúlyozta, hogy védekezésben sokat kell javulniuk a visszavágóra.

„Rendkívül rosszul kezdtünk, túl puhák voltunk, két könnyű gólt adtunk a Manchester Citynek – mondta az olasz tréner. – Onnantól viszont a csapatom ugyanazt az arcát mutatta, mint amit az előző két fordulóban a Chelsea és a PSG ellen. Jól reagáltunk és harcoltunk a meccs végéig. A találkozó tanulsága egyértelmű: sokkal jobban kell védekeznünk, ilyen egyszerű. Támadásban egész jók voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. A végletek mérkőzése volt a mi szempontunkból. Jobban kell védekeznünk, ez nagyon fontos. Ez egy olyan vereség, amely életben tartott bennünket. Azt hiszem, képesek leszünk problémákat okozni ellenfelünknek a visszavágón. Igaz, csalódott voltam a meccs elején, a találkozó első harmadában sok párharcot elvesztettünk, két elkerülhető gólt kaptunk. Karim Benzema megint rendkívüli módon játszott.”

Az elődöntő nyitó felvonásán az angolok bő tíz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, így a Real Madrid rendre csak futott az eredmény után. A City viszont hiába vezetett háromszor is két találattal, a királyi gárda – elsősorban a duplázó Benzema vezérletével – mindig vissza tudott zárkózni.