Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Garázsból lakás

Garázsból lakás

otthon24.hu

Modern kör-dizájn, kis fülkékkel, Párizs Neuilly-sur-Seine jómódú kerületében, 2 km-re az Eiffel toronytól.

Felújítás – garázsból lakás modern világos terekkel. A tulajdonos kérésére Pierre-Louis Gerlier tervező újította fel ezt a kis lakást. A garázsból lakás Párizs központjától 6,8 km-re és az Eiffel toronytól nagyjából 2,5 km-re lévő Neuilly-sur-Seine kerületében.

Valójában a tulajdonos már régebb óta is lakásnak használta ezt a garázst, de nem volt vele elégedett. Ekkor kérte fel a tervezőt, hogy lakberendezés szempontjából alakítsa át úgy, hogy a benne lévő terek modern és világos megjelenésűek legyenek.

A lakás egy tipikus francia belső kerületi sor-tömbház garázsa, ami így egyáltalán nem rendelkezik ablakokkal természetesen. Az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy lehet a fényt minél jobban bejuttatni a garázsból lakásba. A nagyméretű üveges ajtót, ami nyilvánvalóan ebben az esetben természetes és kötelező választás. A nappaliban egy nagyméretű tükör lett elhelyezve, ami tükrözi a teraszra és a kertbe nyíló üveg ajtóból beáramló fényt.

A tükörrel szembe lévő falon egy nagyméretű fehér és minimalista szekrény található, benne a már említett körbe-körbe kialakított, kör fülkékkel. Ezek a többfunkciós kör fülkék a garázsból lakás fő ékességei és design eleme. A Ezek a kör fülkék több funkciót ellátnak. A legnagyobb kör fülke egy pihenő ülő-fekvő sarok funkcióját veszi át. A középső kör fülke a számítógép helye, ami így tökéletes megoldás arra, hogy a rendetlenség érzését, a kábelek és egyebek tökéletes elrejtésével megszüntessük. Ennek a gondolatnak a folytatása az is, hogy a legkisebb fülkébe helyzeték el a hangfalat is.

A fények hiányára nem csak a nagyméretű tükör szolgál, hanem a garázsból lakás belsőterében használt színek. A tervező ötletesen nem csak az időnként unalmas fehér színt alkalmazta, hanem bátran nyúlt a világos kék pasztellszínhez és a konyhában az élénk sárga színhez is.

A nappali pasztell kékjével párhuzamosan a fürdőszoba lágy rózsaszín burkolatot kapott. A konyha sárga színével párhuzamosan és ahhoz hasonlóan, a fürdőszobában élénk pirosak a bútorok. Ezt a színhasználatot tökéletesen egészíti ki a menta zöld padló a szobában és a halvány zöld padló a garázsból lakás többi részén.