MENÜ
2021. szeptember 22.
Móric
Földrengés az olasz turistaparadicsomban, halálos áldozatokkal

Földrengés az olasz turistaparadicsomban, halálos áldozatokkal

index.hu

Az olaszországi Ischia szigetét hétfőn 4-es erősségű földrengés rázta meg.

A Nápolyi-öbölben fekvő turistaparadicsomban néhány ház összeomlott, többen a romok alatt rekedtek – írta a BBC. Kedden délelőtt a tűzoltók egy hét- és egy négyéves fiúért kezdték meg a küzdelmet, hogy kimentsék őket a romok alól. A két gyerek az ágy alá menekült be, telefonon tudnak beszélni a mentőalakulattal.

Korábban már sikerült kiszabadítani hét hónapos testvérüket. Később a nagyobbik fiút is sikerült kiszabadítani, a kisebbiket – kedden fél kettőkor – még nem.

Egy másik helyen egy várandós édesanyát mentettek ki.
„Hirtelen elsötétült minden, megremegett a föld házak dőltek össze” – írta egy szemtanú.
Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten – írta az MTI.
A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette. Utóbbi helyen a kórházat is ki kellett üríteni, mert az épület megrongálódott, így több beteget a szabad ég alatt látnak el.
Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, ezért erősebb a hatásuk a felszínen.