MENÜ
2021. árpilis 23.
Béla
Felmérés az antiszemitizmussal kapcsolatban

Felmérés az antiszemitizmussal kapcsolatban

index.hu

A magyarok negyede szerint a világ lakosságának több mint 20 százaléka zsidó.

A CNN hét európai országban végzett felmérést az antiszemitizmussal kapcsolatban, ez alapján az jött ki, hogy húszból egy ember még sosem hallott a holokausztról, minden negyedik gondolja, hogy a zsidóknak túl nagy befolyása van az üzleti és pénzügyi életben, és ötből egy ember véli azt, hogy antiszemitizmus válasz a zsidók tetteire.

A felméréshez Ausztriából, Franciaországból, Lengyelországból, Magyarországról, Nagy-Britanniából és Svédországból kérdeztek meg ezer-ezer embert. Ez alapján jött ki az is, hogy

A LEGTÖBB ORSZÁGBAN TÍZBŐL EGY EMBER MONDTA, HOGY NEM KEDVELI A ZSIDÓKAT, AZONBAN LENGYELORSZÁGBAN MÁR A VÁLASZADÓK 15 SZÁZALÉKA, MAGYARORSZÁGON PEDIG 19 SZÁZALÉKA MONDTA EZT.
A legtöbb országban jelentősen nagyobb volt azoknak az aránya, akik kedvező véleménnyel vannak a zsidókról. Magyarország itt is kilógott, mert 21-19 volt az aránya a zsidókról jó, illetve rossz véleménnyel lévőknek, míg a maradék azt mondta, hogy semleges véleménye van.

A legmeghökkentőbb adat talán, hogy a magyar megkérdezettek negyede gondolja úgy, hogy a világ lakosságának több mint húsz százaléka zsidó, ezzel úgy százszorosan lőttek fölé (0,2%)

Európai átlagban megkérdezettek közül háromból egy ember adta azt a választ, hogy a zsidóknak túl nagy befolyása van a politikai életben. Ami a médiát illeti: Lengyelországban és Magyarországon a megkérdezettek több mint negyede gondolta úgy, hogy a zsidóknak túl nagy befolyása van a médiában.