MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Felháborodtak a francia kézisek a túl laza magyar járványügyi szabályokon

Felháborodtak a francia kézisek a túl laza magyar járványügyi szabályokon

telex.hu

„Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben."

A francia kézilabda-válogatott több tagja is felháborodott a Magyarországra érkezés után a helyi járványügyi szabályokat megtapasztalva – a háromszoros olimpiai és négyszeres világbajnok, háromszor a világ legjobb játékosának megválasztott Nikola Karabatić például azt kifogásolta, hogy miután biztonsági okokból a karácsonyt és a szilvesztert is a családjuktól távol kellett töltenie az Európa-bajnokságra készülő keretnek, Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kell keveredniük a szállodájukban, ahol a vendégektől külön étkeztetésük sem megoldott.

A válogatott kapusa, Vincent Gérard a két nagy 2021-es kézitorna, a tokiói olimpia és az egyiptomi vb intézkedéseivel összehasonlítva csodálkozott a magyar állapotok miatt. „Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg” – idézi a játékost a Le Figarót szemléző Hvg.hu.

Guillaume Gille szövetségi kapitány hasonló elven arról beszélt, nem tartja elfogadhatónak, hogy ekkora a különbség a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között. Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosát viszont nem lepték meg a magyar viszonyok: „Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

A francia csapatok és a magyarországi rendezésű Eb-k rövid történetében ez már a második eset, amikor a franciáknak valami nem tetszik – tavaly nyáron a futballválogatott volt elégedetlen a budapesti szállással, ami nem volt elég fényűző nekik.

A január 13-án, csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokságon az olimpiai bajnok franciák a horvátokkal, az ukránokkal és a szerbekkel kerültek egy csoportba, és mindhárom meccsüket Szegeden játsszák.