Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Fák közé zárt luxus

Fák közé zárt luxus

roadster.hu

Az idahói Payette-tó mellett, sziklák és sűrű növényzet között fekszik ez a pazar villa.

Szürke tetőszerkezete és domináns fakülseje révén olyan, mintha csak az anyatermészet szülte volna ide.

Idaho híres természeti értékeiről és földrajzi adottságairól. Hósipkával borított hegycsúcsok, zuhatagok gleccserek által kivájt tavak s meredek lejtők, kanyonok tarkítják a tájat. Innen nézve cseppet sem meglepő, hogy a Payette-tó mellett található házat úgy próbálták megalkotni, hogy az teljesen összhangban legyen a természettel.

Minden szoba kiterjedt kilátást biztosít az acélkeretes ablakokon át a tóparti környezetre, a beton, cink és tikfa fémjelezte külső az enteriőrben nem sokat veszít hangulatából. A ház bár jól eldugott, könnyen megközelíthető sétautakon, a toronymagas tűlevelű fák között. Csak tudni kell, hogy hol keressük.

Az államot egyébként megannyi nemzeti park és emlékhely gazdagítja. A City of Rocks National Reserve látványos gránitormokat és sziklaképződményeket vonultat fel, a Craters of the Moon National Monument esetében pedig érdemes megemlíteni, hogy a festőien elhelyezkedő kráterek holdbéli tájakra emlékeztetnek,

amelyek számos sivatagi növénynek és állatnak otthont adnak. A Hagerman Fossil Beds National Monumentben pedig a világ leggazdagabb kövületgyűjteményét találhatjuk meg, a fosszíliák a pleisztocén jégkorszakból származnak, azaz három-négy millió évesek. Így Idahót tényleg érdemes lehet felírni a bakancslistánkra.