MENÜ
2019. június 20.
Rafael
Európa legvirágosabb településének választották Veszprémet

Európa legvirágosabb településének választották Veszprémet

travelo.hu

Veszprém arany minősítést vihetett haza, valamint elnöki különdíjban is részesült.

Vasárnap este zajlott az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, azaz az Entente Florale Europe díjátadó ünnepsége, ahol a versenyben induló településeink remek eredményeket értek el: Veszprém arany minősítést vihetett haza, valamint elnöki különdíjban is részesült. Lajoskomárom pedig előkelő ezüst minősítést szerzett – olvasható a Virágos Magyarország verseny Facebook-oldalán.

Veszprém a Virágos Magyarország verseny tavalyi győzteseként idén a nagyváros kategóriában képviselte a Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak nemzetközi környezetszépítő versenyben, melyben további 13 európai település is indult.

A verseny zsűrije június 29-én járt a városban, az elismeréseket pedig az írországi Tullamore-ban rendezett hivatalos díjkiosztó ünnepségen adták át szombaton. Veszprém az arany minősítés mellett a városi közterület megújításáért járó elnöki különdíjat is elnyerte, mellyel a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projektet jutalmazta a nemzetközi zsűri. A versenyben Magyarországot a falvak mezőnyében képviselő Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést szerzett.

Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. A díjazott településeink a korábbi európai versenyen 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.