Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Esővíztárolás, stílusosan

Esővíztárolás, stílusosan

lakberinfo.hu

A díjnyertes formaterv egyszerre erős funkcióban és megjelenésben.

Kertünkben a jótékony hatású esővíz tárolására számos megoldás létezhet, azonban közös jellemzőjük, hogy a hatékonyság sok esetben a stílus rovására megy.

Az ökológiai lábnyomunk minimalizálása, a természeti erőforrások felelősségteljes felhasználása mindannyiunk közös érdeke. Sok szó esik az alternatív energiaforrások kiaknázási lehetőségekről, miközben az otthoni vízkészlet-gazdálkodásról már kevesebb. Ha az ivóvízkészletek megóvása a hosszútávú célunk, akkor szinte kötelességünk az esővíz adta lehetőségek optimális kihasználása az otthonunkban és a kertünkben. A holland Studio Bas van der Veer által tervezett vonzó formájú Raindrop esővíztároló a stílus és az esztétika feláldozása nélkül segít e javak még hatékonyabb kihasználásában.

A díjnyertes formaterv egyszerre erős funkcióban és megjelenésben. Az ereszcsatornán legördülő monumentális vízcsepp felső részre nyitott, ahová egy öntözőkanna illeszthető. Az alsó csap lehetővé teszi a különböző átmérőjű öntözőtömlő csatlakoztatását illetve könnyű töltését az öntözőkannának. Raindrop a modern erkélyek vagy a kis teraszok részévé is válhat. Stílusos eleme is látványos kiegészítője lesz a modern kerteknek.